четвер, 24 вересня 2009 15:28

Через будівництво висотки у хрущовки розповзаються стіни (ФОТО)

На вулиці Бахмацькій, 20 уже четвертий рік йде будівництво величезного житлового комплексу.

Новобудова виростає просто впритул до старої хрущовки, у якій нині ні світла, ні цілих стін не залишилося.

Жителі хрущовки скаржаться, що через будівництво у квартирах темно навіть вдень.

"Через цей новий будинок, що побудували впритул до наших балконів, у квартирі повна темінь, світло в кімнатах включене навіть удень", - жаліється пенсіонерка Тетяна Самійленко, що живе на останньому поверсі.

За її словами, на початку будівництва балкони хотіли зовсім зрізати, а замість того забудовник обіцяв виділити житло в новому будинку, однак люди не пристали на такий сумнівний договір.

Стіни квартири Cамійленко вкриті здоровенними тріщинами, постійно чути тріскотіння, а під час дощу квартиру через щілини заливає водою.

Така картина у квартирі Федора Євсюкова, який живе поверхом нижче.

У його помешканні тріщини ще більші, а з балкона можна легко переступити на поверх новобудови.

Мешканці хрущовки наголошують, що сусіднє будівництво почалося незаконно, мовляв, жодних дозвільних документів немає і по сьогоднішній день.

За чотири роки в кожного мешканця хрущовки зібралися стопки переписки з держорганами різного рівня аж до президента. Люди просять владу втрутитися у конфлікт із забудовником, однак проблема залишається невирішеною.

За словами головного фахівця управління капітального будівництва Святошинського району Валентина Скока, Святошинская райрада уклала договір з підрядчиком "Укоінвестбуд".

"Інвестор порушив умови договору і самовільно підсунув проектну частину, почавши будівництво біля 20-го будинку. Органи будівельного контролю і прокуратура дивляться на ці порушення, так сказати, м"яко. Ми ж застосовувати фізичну протидію не вправі", - сказав Скок.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Через будівництво висотки у хрущовки розповзаються стіни (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі