пʼятниця, 08 березня 2019 18:47

Українські журналістки розповіли, як їм погрожують

Погрози та інтернет-тролінг є основними загрозами, з якими стикаються під час роботи журналістки в Україні.

Такими є дані опитування серед журналісток, проведеного Інститутом масової інформації.

Як повідомляється, 47% українських журналісток стикалися з фізичним насильством (погрозами, нападами тощо) у зв'язку зі своєю професійною діяльністю. З них тільки 17% зверталися по захист до поліції.

Зокрема, 73% опитаних погрожували, за 10% стежили, на 4% нападали.

  Майже кожна друга українська журналістка стикалася з насильством.
Майже кожна друга українська журналістка стикалася з насильством.

Також 51% журналісток стикалися з тролінгом і атаками ботів в інтернеті. Серед інших загроз в мережі 19% опитаних вказали злам акаунтів, 14% - отримували погрозливі листи, на 6% - вчинялися фішингові атаки. Загалом 42% респонденток стикалися з інтернет-загрозами.

42% опитаних наражалися на загрози, висвітлюючи конфліктні теми, 32% - на акціях протесту, 9% зазнавали утисків під час інтерв'ю з людьми при владі, розповіли в інституті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали місто, в якому українки найбільше народжують

Експерти зазначають, що 10% респонденток стикалися з загрозами в редакції власного медіа. Анкетування показало, що загалом 41% жінок не почуваються в безпеці, працюючи в медіа.

Дослідження проводилося методом анонімного анкетного опитування. Всього було отримано 232 відповіді від журналісток, з них 84% – представниці з усіх регіонів України та 16% – з міста Києва.

Обрали 100 українок, які досягли вражаючих результатів у бізнесі, політиці, суспільному житті та інших значущих сферах.

Зараз ви читаєте новину «Українські журналістки розповіли, як їм погрожують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі