четвер, 30 липня 2020 15:06

Українські в'язниці почнуть розпродувати вже цього літа

Українські в'язниці почнуть розпродувати вже цього літа
В Україні продаватимуть порожні тюрми. Фото: pixabay.com

Уже цього літа запустять продажі заморожених та звільнених в'язниць.

Їх здійснюватимуть на відкритих електронних аукціонах через систему "Prozorro.Продажі", повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці скуповують подарункові сертифікати в СІЗО

"Після надходження коштів від продажу розпочнемо проєктування та нове будівництво у містах, де місцева влада виділила земельну ділянку або ж у нас є вільна земля в користування. Насамперед це Львів та Київ. На жаль, парламент не підтримав законопроєкту, яким встановлювався зрозумілий механізм розподілу коштів, виручених від продажу. Тому зараз ми змушені адаптуватися до наявних механізмів продажу, які залишають бажати кращого та дещо затягують процес бюрократичними формальностями", - зауважив керівник відомства.

Міністерство юстиції України планує виставити на продаж в'язниці. При цьому уточнив, що йдеться не про продаж в'язниць, в яких є злочинці, а про "великі покинуті комплекси, які зараз не використовуються ніким, але на які йдуть гроші платників податків на утримання, на зарплату охорони".

Зараз ви читаєте новину «Українські в'язниці почнуть розпродувати вже цього літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі