пʼятниця, 14 березня 2014 21:27

Українські військові провели одні з наймасштабніших навчань в історії
25

Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні на полігоні у селі Гончарівське, що на Чернігівщині, пройшла остання фаза військових навчань по взаємодії підрозділів різних родів військ для проведення активної оборони та переходу в контрнаступ. Було кілька тисяч військовослужбовців.

Участь у навчаннях взяли танкові підрозділи, артилерія, аеромобільні війська та авіація. За діями війська спостерігав в.о. президента та голова Верховної Ради Олександр Турчинов та міністр оборони Ігор Тенюх.

"Враховуючи, що Російська Федерація ввела свої війська на територію Автономної Республіки Крим і сконцентрувала підрозділи своїх Збройних сил на північному, східному та південному кордонах нашої країни, Збройні сили України приведено в повну бойову готовність. 3 березня розпочалися навчання на всій території нашої держави", – сказав Турчинов після навчань.

Він зазначив, що в України нині дуже складні випробування, але він висловив упевненість, що всі разом ми пройдемо всі випробування, всі разом зможемо перемогти.

"В армії є ще над чим працювати, але головне, що наша армія готова захищати свою країну", - додав він.

Нагадаємо, 3 березня в Україні оголосили мобілізацію військовозобов'язаних. Також до лав українського війська записались 42 тисячі добровольців. А у четвер Верховна Рада створила Національну гвардію – підрозділ, який захищатиме Батьківщину на кордонах.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові провели одні з наймасштабніших навчань в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі