пʼятниця, 05 грудня 2008 10:32

Українські компанії починають економити на новорічних корпоративах

Компанії істотно звужують списки своїх партнерів і клієнтів, яким вони презентують корпоративні подарунки на новий рік.

Українські компанії активно переглядають бюджети на новорічні корпоративні подарунки своїм клієнтам і партнерам, пише "Дело". Вже зараз об`єми замовлень компаній по виробництву сувенірної продукції скоротилися на 50% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

"У нашій компанії об`єми замовлень подарункових наборів значно впали. А ті клієнти, які не відмовлялися, переглянули свої бюджети у бік зменшення. Економлять на якості поліграфії, об`ємах тиражу, складності виготовлення сувенірної продукції", — розповідає Єгор Пекуровський, управляючий партнер компанії United Benefits Group. Щоб не стати жертвами кризи, виробники йдуть на поступки своїм клієнтам. "Цього року ми на 50% знизили мінімальну вартість подарунка — з 100 до 55 гривень за одну одиницю продукції", — розповідає Тамара Козюк, директор мережі магазинів індивідуальної футболки e-prikid.com.ua.

Якщо хто і одержить подарунок під ялиночку, то це VIP-клієнти. На них компанії економити не збираються. За словами Олени Нейман, директора компанії VIP Crystal, кількість замовлень у них нітрохи не зменшилася. "Що ближче Новий рік, тим більше замовлень. Ми вимушені працювати по 24 години на добу. Цього року компанії замовляють безліч стел з гравіюванням, логотипом із золота. Наприклад, готель "Опера" цього року замовив стели вартістю від 2 тисяч гривень за штуку", — розповідає Нейман. У VIP Crystal вже розмістили свої замовлення компанія Coca-Cola (машинки з новорічної реклами) і "Богдан" (автобуси в мініатюрі). "Одна відома компанія замовила кришталеву труну в людський зріст. Ми його не прийняли, оскільки виріб вийшов би дуже важкий", — сміється Нейман.

Зараз ви читаєте новину «Українські компанії починають економити на новорічних корпоративах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі