середа, 04 жовтня 2017 02:24

Українка із Анджеліною Джолі зробила мультфільм про дівчинку з Афганістану

Українка із Анджеліною Джолі зробила мультфільм про дівчинку з Афганістану
Українка Аніта Дорон презентувала соціальний мультфільм "Годувальниця". Фото: Мультфільм "Годувальниця" / Кадр з відео

Українка Аніта Дорон презентувала соціальний мультфільм "Годувальниця" на фестивалі у Торонто, Канада.

Робила його разом із Анджеліною Джолі, яку запросила продюсером, повідомляє 24tv.ua.

Сценарій базується на книзі канадської письменниці Дебори Елліс. У
мультфільмі йдеться дівчинку про Парван, яка живе під режимом талібів в Афганістані. Вона змушена прикидатися хлопцем, щоб допомагати своїй родині , бо її батька несправедливо ув'язнили.

Аніта Дорон народилася у Берегові, що на Закарпатті. Зараз живе в Канаді й працює режисером, сценаристом, продюсером, оператором та автором сценаріїв багатьох фільмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці презентують найперші українські мультфільми

Серед її робіт: "Менш благословенний" (2012) за романом канадського письменника Річарда Ван Кемпа, який отримав найвищі нагороди на кінофестивалях у Канаді. Українка також є автором інших стрічок "Кінець тиші" (2006), "Європа", "Схід" (2010) та інших. Аніта - активіст спільноти TED, а ще є сценаристом та оператором музичних кліпів сучасних канадських виконавців.

З 5 жовтня у кінотеатрах України стартують покази підбірки короткого метру – Oscar Shorts 2017 Animation. Цього року в номінацію на кінонагороду потрапили як по-дорослому серйозні, так і по-дитячому мультфільми із Франції, США, Канади та Великобританії.

Зараз ви читаєте новину «Українка із Анджеліною Джолі зробила мультфільм про дівчинку з Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі