середа, 08 червня 2011 08:59

Українець повернувся на батьківщину після 14 років рабства в Таїланді

Українець повернувся на батьківщину після 14 років рабства в Таїланді

В Україну повернувся колишній одесит Анатолій Вдовиченко, який 14 років провів у полоні у тайського господаря і півроку тому звільнився з неволі за допомогою старих друзів та українських дипломатів

Як повідомляє "Сегодня", незважаючи на майже 10-годинний переліт, Вдовиченко виглядав краще, не таким замученим, як у лютому. Зізнався, що на 10 кг поправився. Вставив зуби. Але здоров'ям, підірваним за роки рабства, належить зайнятися всерйоз.

Вдовиченко міг прилетіти і раніше, але залишався в Таїланді, намагаючись відсудити у свого господаря, Пансака, 6 млн батів (еквівалент 200 тисяч доларів), які той йому заборгував за всі роки. У лютому був згоден і на набагато меншу суму - приблизно в $ 30 тис. плюс квиток в один кінець. Але Пансак шукав будь-який привід не платити, перейменував і переписав на підставних осіб свою компанію, залякував свідків.

"Врешті-решт представники тайського правосуддя переконали мене, що максимум, на що можу розраховувати, - це 18,5 тис. доларів, - каже Вдовиченко. - Гучна справа трансформувалося у м'яке звинувачення про порушення законодавства з найму іноземного фахівця і неповної оплати праці. Всі розуміли, що це хитромудрі виверти Пансака, але нічого зробити не можна було. А для збору доказів його провини знадобилися б час і великі зусилля. Мені дали зрозуміти, що справу потрібно завершити до початку майбутніх виборів нового прем'єр-міністра, які обіцяють бути дуже напруженими".

У результаті Вдовиченко прийняв рішення піти на компроміс, підписавши 20 травня мирову угоду".

З Борисполя Анатолій з рідною сестрою Ольгою і тіткою Людмилою Трохимівною, які зустрічали його в аеропорту, поїхав до мами в Христинівку Черкаської області.

Нагадаємо, в січні 2011 року в Таїланді був звільнений український інженер, який стверджував, що 14 років провів в ув'язненні на одній з фабрик Бангкока.

Зараз ви читаєте новину «Українець повернувся на батьківщину після 14 років рабства в Таїланді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі