субота, 21 травня 2016 11:10

Україна зробила все для отримання безвізового режиму - Єврокомісія

Європейська комісія розраховує, що Україна ближчим часом отримає безвізовий режим, повідомляє "Європейська правда".

"Після того, як Україна успішно досягла відповідності всім індикаторам, які встановлені Планом дій візової лібералізації, Єврокомісія запропонувала Раді ЄС та Європарламенту зняти візові вимоги для короткострокових поїздок в ЄС для громадян України. Єврокомісія сподівається, що Європарламент та Рада ЄС дуже скоро схвалять цю пропозицію", - йдеться у заяві дипмісії.

Дипломати наголошують, що ідея про впровадження захисного механізму, який дозволяв би призупиняти дію безвізового режиму, "не спрямована проти якоїсь конкретної країни".

"Цей механізм має застосовуватися горизонтально, для всіх держав, що отримали візову лібералізацію", - підкреслюється у повідомленні.

Деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення про український безвізовий режим з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Китай домовилися про спрощення візового режиму

Нагадаємо, вчора ввечері від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Зараз ви читаєте новину «Україна зробила все для отримання безвізового режиму - Єврокомісія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі