вівторок, 25 травня 2010 17:04

Україна за договором по реадмісію з ЄС прийняла вже 231 нелегала

Україна за договором по реадмісію з ЄС прийняла вже 231 нелегала

Україна з 1 січня 2010 р. за договором по реадмісію з країн ЄС прийняла 231 одну особу, що нелегально перетнула кордон з ЄС або нелегально знаходилася на території ЄС. Про це на прес-конференції заявив голова Держприкордонслужби України Микола Литвин.

За словами Литвина, з 1 січня Україною прийнято 231 особу, з них громадян України - 149 осіб, громадян країн СНД - 45 осіб, громадян інших країн - 37 осіб.

За словами Литвина, попри прогнози договір про реадмісію не створив проблеми великої кількості нелегальних мігрантів, які залишаться в Україні. Також він додав, що для України не існує проблеми депортації громадян країн СНД, які були видворенні в Україну з країн ЄС за договором про реадмісію. Водночас він додав, що існує проблема повернення на батьківщину громадян країн південно-східної Азії, оскільки повернути їх додому можливо лише літаком, для чого потрібно проводити тендери на придбання авіаквитків.

Також Литвин повідомив, що протягом січня-квітня поточного року через державний кордон України пропущено 20,99 млн осіб (аналогічний період 2009 р. - 20,96 млн осіб), та 4,99 млн транспортних засобів, що на 5% більше ніж за аналогічний період 2009 р. Також, впродовж даного періоду виявлено 7 тис. 471 незаконний мігрант. З них затримано за незаконне перетинання кордону 425 осіб, за порушення правил перебування в Україні - 492 особи. Відмовлено у пропуску через держкордон - 6 тис. 554 іноземцям.

Також, впродовж цього періоду вилучено контрабандних товарів на суму 108,45 млн грн.

Окрім того, Литвин повідомив, що найбільшу проблему становить нелегальна міграція з боку російського та білоруського кордонів, яку намагаються здійснити громадяни країн СНД, таких як Молдова, Таджикистан, Узбекистан. За словами Литвина, існують часті випадки, коли громадяни цих та інших країн СНД намагаються перетнути кордон з Україною з боку Росії лише для того, щоб отримати відмітку про перетин кордону РФ, для того щоб повернутись назад, не порушуючи міграційного законодавства РФ.

"Щодобово ми відмовляємо в перетині державного кордону 120-140 особам. З них 40-60 - з країн потенційного міграційного ризику", передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україна за договором по реадмісію з ЄС прийняла вже 231 нелегала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі