неділя, 14 грудня 2014 15:13

Україна попросила ООН повернути Росію в "міжнародно-правові рамки"

Україна попросила ООН повернути Росію в "міжнародно-правові рамки"
Фото: www.unmultimedia.org

Міністерство закордонних справ України звернулося із заявою до країн-членів ООН з нагоди 40-ї річниці резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Визначення агресії", в якому вказується на грубе порушення Росією цієї резолюції та інших основоположних міжнародно-правових документів.

Відповідна заява поширена прес-службою українського зовнішньополітичного відомства в неділю вранці.

"Дії РФ щодо України як однієї з держав-засновників ООН, зокрема, окупація і анексія Автономної Республіки Крим (Україна), а також триваюча пряма і непряма військова інтервенція на сході України, підпадають під визначення агресії відповідно до пп. а), b), c), d), e) і g) ст.3 додатки до резолюції Генасамблеї ООН 3314 (XXIX)", - йдеться в тексті заяви.

У відомстві підкреслили, що РФ вчинила акт агресії проти суверенної держави, незважаючи на своє постійне членство в Раді Безпеки ООН, що покладає на Росію особливу відповідальність за підтримання міжнародного миру і безпеки.

"Як постановила Генеральна Асамблея ООН згаданої резолюції, агресія є злочином проти міжнародного миру і тягне за собою міжнародну відповідальність", - пояснили в МЗС.

У тексті заяви наголошується, що Україна вдячна міжнародному співтовариству за послідовну підтримку і закликає до консолідації зусиль для припинення агресії з боку РФ.

"Закликаємо країни-члени ООН вжити подальші консолідовані кроки для припинення агресії Російської Федерації проти України і повернення Росії в міжнародно-правові рамки. Нашим спільним завданням як відповідальних держав-членів ООН повинно залишатися відновлення поваги до верховенства права, забезпечення надійного миру і безпеки та недопущення подібних актів агресії в майбутньому", - йдеться в документі.

Зараз ви читаєте новину «Україна попросила ООН повернути Росію в "міжнародно-правові рамки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі