субота, 20 серпня 2022 09:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна похитнула впевненість РФ у захищеності Криму – аналітики ISW

Україна похитнула впевненість РФ у захищеності Криму – аналітики ISW
Минулого тижня вибухи сталися біля селища Новофедорівка в Криму. Фото: t.me/FastFocus

Удари Збройних сил України по військових об'єктах Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях похитнули впевненість росіян у захищеності тилових районів.

Занепокоєння серед окупантів межує з панікою, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 19 серпня.

"Кримські Telegram-канали повідомили про звуки вибухів у різних районах тимчасово окупованого півострова, зокрема на аеродромі "Бельбек" та біля мосту через Керченську протоку. Ці повідомлення виявилися роздутими та перебільшеними, що свідчить про широку паніку Росії", – наводять експерти ISW у приклад події 18 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ за "сценарієм" Зміїного: аналітики США прокоментували "бавовну" в російському тилу

Російські "воєнні блогери" навіть почали припускати, що в обох випадках (у Севастополі і в Керчі – Gazeta.ua) українські війська здійснили "розвідку боєм", аби перевірити готовність протиповітряної та протиракетної оборони до відбиття масованого удару.

Увечері 18 серпня біля тимчасово окупованого Севастополя в українському Криму пролунало не менш як чотири вибухи. Вибухи були на території аеропорту "Бельбек", де стоїть багато військової техніки окупантів.

У місті Керч, що в тимчасово окупованому росіянами Криму, у четвер увечері також пролунали вибухи. Окупанти заявили, що нібито спрацювала система ППО.

Цього тижня вибухи пролунали у селищі Азовське біля Джанкоя в окупованому Криму. Там знаходиться аеродром, де російські загарбники зосередили ударні вертольоти й іншу військову техніку. Також вибухи пролунали на авіабазі російських окупантів у селищі Гвардійське. На авіабазі були літаки Су-24М і Су-25СМ.

Минулого тижня вибухи сталися біля селища Новофедорівка в Криму. Там перебував 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії. До складу його входять літаки Су-30 СМ, Су-33 і бомбардувальники Су-24 М.

Зараз ви читаєте новину «Україна похитнула впевненість РФ у захищеності Криму – аналітики ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі