середа, 26 липня 2023 09:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Україну обстрілюють дронами Shahed, зібраними на російській території

Україну обстрілюють дронами Shahed, зібраними на російській території
Shahed вже виробляють у Росії. Фото: eastnews.ua

Окупанти вже використовують для ударів по Україні безпілотники Shahed, зібрані на території Росії.

Про це свідчить маркування на них, сказала очільниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Те, що на залишках тих Shahed, які були знайдені після останніх атак, були вже маркування до прикладу кирилицею, говорить про те, що виробництво в них вже російське", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп США стривожив заявою щодо партнерства між РФ та Іраном

У зоні відповідальності Півдня Shahed найчастіше запускають зі східного узбережжя Азовського моря. Були випадки, коли запускали з окупованого Криму.

"Вони використовують для пусків декілька маршрутів і намагаються використати особливості ландшафту для того, щоб приховати свої пересування", – повідомила вона.

Корпус вартових ісламської революції (КВІР) представив модернізовану версію іранського безпілотника Shahed-149 Gaza. Зазначається, що дрон має нову систему шасі та опору.

Розвідка США прогнозує, що поява в РФ заводу з виробництва дронів-камікадзе Shahed матиме значний негативний вплив на війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Україну обстрілюють дронами Shahed, зібраними на російській території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі