неділя, 12 грудня 2021 13:28

Україні потрібно надати більше ракет Javelin - аналітик

Україні потрібно надати більше ракет Javelin - аналітик
Кансіан каже, що для захисту України недостатньо Javelin. Фото: Reuters

Полковник морської піхоти США у відставці та аналітик Центру стратегічних і міжнародних досліджень Марк Кансіан закликав дати Україні більше ракет Javelin.

Україна має замало Javelin, щоб вони могли суттєво вплинути на хід бойових дій у разі нападу РФ, передає Popular Mechanics.

"28 бойових батальйонів України потребують близько 450 одиниць протитанкової зброї, виходячи з практики США. Україна, ймовірно, могла б застосувати набагато більше протитанкової зброї", - сказав Кансіан.

Він каже, що трьох батальйонів ЗСУ, які мають Javelin, вистачить лише для покриття близько 11 км лінії фронту. Кордон України з Росією має довжину 2,2 тис. км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін запевнив Байдена, що не буде продовжувати ескалацію щодо України - Зеленський

Військовий попередив, що російська розвідка може встановити, які підрозділи мають Javelin. Та піти в наступ по інших напрямках.

Після перемовин президента Росії Володимира Путіна та президента США Джо Байдена ситуація з російськими військами на кордоні України не змінилася. Про це повідомили у Пентагоні.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібно надати більше ракет Javelin - аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі