четвер, 09 грудня 2021 11:38

Україні бракує еліти. Найцікавіше в журналі "Країна"

"У нас ніколи не було ідеологічних партій і лідерів, для яких влада є самодостатньою цінністю. Не способом наживи, а засобом змінювати суспільство. Деякі політики починають претендувати на щось подібне. Але справжніх харизматів, які хочуть змінити світ, я не бачу. Наші олігархи - не Сороси. Але такі люди вже визрівають. Механізм політичного ринку з 1990-х не дозволяє їм бути помітними. Але пострадянські ресурси вже вичерпані. Прийдуть пасіонарії, - каже в іентервю журналу "Країна" історик Олексій СОКИРКО.

- У росіян і білорусів бажання свободи відсутнє. Це видно навіть на побутовому рівні. Гляньте міські новини – у нас завжди є якісь конlфлікти. Люди звикли захищати свої права. Вже знають, як це робити з юридичної точки зору. Колосальний прорив. Це вже дає результати щодо побудови громадянського суспільства. Зрушення в судочинстві розблокує багато проблем, найперше - в економіці"

ТАКОЖ У НОМЕРІ

 

"Ніхто не працює над тим, щоб зробити якісно"

Віктор СОКУРЕНКО, продюсер

"Життєвий цикл – наймудріше, що можна було створити. Нам потрібно лиш красиво поставити крапку"

Марина ГРИМИЧ, письменниця

"Як їду в морг, Отче наш читаю"

Людмила Пампуха, медсестра

"Покажіть мені тазик "Бум-Бам-Літу"

В'ячеслав ЛЕВИЦЬКИЙ,літературознавець

"Завели в хату. На ліжку - напівроздягнена й залита кров'ю жінка. У колисці - зарубана сокирою дитина"

Методій ВОЛИНЕЦЬ, правозахисник

"Cпадок робить людей тупішими. Гроші треба заробляти"

Альфред Нобель, учений

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія і суспільство готові відбити наступ Росії

Подробиці читайте в "Країні" від 9 грудня 2021 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс - 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal.

Зараз ви читаєте новину «Україні бракує еліти. Найцікавіше в журналі "Країна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі