середа, 27 січня 2010 14:33

Українці зможуть отримати польську візу через інтернет

Українці зможуть отримати польську візу через інтернет

Міністерство закордонних справ Польщі планує з квітня цього року упровадити у всіх консульських установах в Україні можливість подачі документів на отримання візи через інтернет.

Про це повідомив заступник директора консульського відділу польського МЗС Влодзімеж Здуновський.

Здуновський відзначив, що в інтернеті буде розміщена інтерактивна форма, яку можна буде заповнити он-лайн і відразу визначити дату подачі документів безпосередньо в консульстві.

Він інформував, що документи після заповнення онлайн-форми можна буде здавати особисто або відправляти поштою, і завірив, що при особистій подачі українцям не доведеться чекати в черзі. "Буде визначено час на подачу документів на кожні півгодини", - сказав він.

Здуновський відзначив, що онлайн-форма автоматично указуватиме на помилки в анкеті, а також відразу реєструватиметься в електронній системі консульства, що дозволить прискорити видачу віз.

Представник МЗС також завірив, що при новій процедурі не буде проблем, які були під час впровадження інтернет-реєстрацій на здачу документів в консульства раніше, коли іноді сторонні особи "вламувалися" в систему.

Здуновський відзначив, що міністерство також планує упровадити форму е-ваучера, коли туристи, які їдуть до Польщі, не будуть вимушені надавати підтвердження про резервування готелю, транспорту та інші документи, а лише підтвердження туристичної фірми.

Представник МЗС відзначив, що так зване електронне консульство вже успішно діє в Росії, де, наприклад, в Москві 60% віз видається за його посередництва. Здуновський додав, що аналогічна процедура як експеримент вже упроваджена в консульстві Польщі в Луцьку.

За попередніми даними польського МЗС, торік українці отримали на 17% більше віз, ніж у 2008 році, - більше 410 тис.

В Україні діє п"ять консульств Польщі: у Києві, Львові, Луцьку, Харкові і Одесі. Польські консульства видають національні візи, які дають право перебувати лише на території Польщі, і шенгенські, з якими можна подорожувати по 25 європейським країнам, що входять в Шенген.

У жовтні повідомлялося, що польська сторона розглядає можливість запровадження безкоштовної видачі віз для громадян України.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Українці зможуть отримати польську візу через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі