середа, 20 грудня 2023 16:12

Українці менше почнуть дарувати подарунки на зимові свята: опитування

Українці менше почнуть дарувати подарунки на зимові свята: опитування
Команда Rakuten Viber провела опитування, щоб дізнатись, чи планують українці дарувати подарунки до зимових свят. Фото: ілюстративне

Команда Rakuten Viber провела опитування, щоб дізнатись, чи планують українці дарувати подарунки до зимових свят і чи змінилось їх ставлення до привітань за рік.

Результати опитування показали, що 76% українців так чи інакше даруватимуть подарунки. З них 37% даруватимуть як завжди, адже в житті має бути свято, пише Liga.net

Минулого року цей варіант відповіді обирали 47% респондентів, тож показник впав на 10 відсоткових пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тотальна більшість українців висловились проти відставки Залужного

Водночас 23% купуватимуть подарунки лише дітям (минулого року цей показник був 19%) і 16% зупиняться на чомусь меншому, але символічному (минулого року - 15%).

Зокрема, чверть респондентів не даруватимуть нічого цього року: 18% будуть це робити вже після перемоги, ще 6% всі заощаджені кошти задонатять фондам або на ЗСУ.

В опитуванні на офіційному каналі Rakuten Viber Україна взяли участь понад 45 000 користувачів. Методика дослідження - анонімне онлайн-опитування.

З травня 2023 року спостерігається тенденція до зростання частки українців, які готові до територіальних поступок задля найшвидшого завершення війни.

Якщо у травні такої думки були 10% респондентів, то у жовтні - вже 14%, а в грудні - 19%. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 29 листопада - 9 грудня 2023 року.

Разом з цим є тенденція до зниження частки тих, хто виступає проти територіальних поступок (з 84% у травні до 80% у жовтні і до 74% у грудні), хоча станом на зараз усе одно виразна більшість українців вважають, що Україна не має відмовлятися від жодних своїх територій.

Зараз ви читаєте новину «Українці менше почнуть дарувати подарунки на зимові свята: опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі