понеділок, 09 листопада 2009 20:20

Українців будуть безкоштовно вакцинувати від "свинячого" та сезонного грипу

Українців будуть безкоштовно вакцинувати від "свинячого" та сезонного грипу
У РНБО планують, що вакцинація від "каліфорнійського" грипу і сезонного грипу буде добровільною і безкоштовною. Про це повідомила секретар відомства Раїса Богатирьова журналістам на брифінгу.

Р. Богатирьова зазначила, що Президент дав добу головному санлікарю України Олександру Біловолу, щоб представити на робочій групі РНБО проект "Державної політики вакцинації в Україні".

За словами Р. Богатирьової, документ буде стосуватися не тільки вакцинації проти пандемічного грипу, а й проти сезонного грипу, а також інших інфекційних захворювань.

"У першу чергу, йдеться про вакцинацію проти вірусу A/H1N1, і, щоб забезпечити таку велику кількість вакцини, потрібно говорити про вакцинацію добровільну і безкоштовну для груп ризику", - сказала вона.

Також, за словами Р. Богатирьової, добровільною та безкоштовною буде вакцинація від сезонного грипу. "Є попередня домовленість з Кабінетом Міністрів, що урядом будуть виділені кошти для закупівлі вакцин централізовано", - підкреслила вона.

Р. Богатирьова також зазначила, що групи ризику містяться в переліку МОЗ, зокрема до них відносяться діти, вагітні жінки, лікарі, працівники установ сфери освіти.

Р. Богатирьова підкреслила, що на сьогоднішньому засіданні також йшлося про сертифікацію вакцини проти грипу A/H1N1 в Україні. "Ми говорили про спрощену процедуру і, можливо, про нормативно-правове забезпечення діяльності спрощеної процедури, для того, щоб лікарів не звинувачували в тому, що вони порушили цю процедуру, і саме через це є проблеми", - говорить секретар РНБО.

Нагадаємо, згідно з оперативними даними МОЗ України, станом на 8 листопада в країні зафіксовано понад 969 тис. хворих на грип і ГРВІ. Госпіталізовано близько 49 тис. чоловік.

За матеріалом: Ліга

Зараз ви читаєте новину «Українців будуть безкоштовно вакцинувати від "свинячого" та сезонного грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі