пʼятниця, 03 листопада 2017 14:19

Україна отримала унікальний антимінометний комплекс

Україна отримала унікальний антимінометний комплекс
Американський антимінометний комплекс передають Україні / фото: Голос

Українська армія отримала унікальний антимінометний комплекс.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу на артилерійському полігоні у День ракетних військ і артилерії.

"Ми отримали унікальний антимінометний комплекс. Завдяки цьому скорочений час на знищення засобів враження противника. І цей час - від моменту фіксації і до знищення - становить лише кілька хвилин. Згадані комплекси дуже добре зарекомендували себе на лінії зіткнення. Я мав можливість у вересні під час відвідування Нью-Йорка подякувати за це керівництву Сполучених Штатів. Зокрема подякувати від українських воїнів. І домовитись про те, що ця допомога буде розширена. Надаватимуть сучасніші, потужніші комплекси радіоелектронної боротьби, контрабатарейної боротьби і не тільки зі Сполучених Штатів Америки", - заявив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армії передали 10 бронеавтомобілів "Козак-2"

Антимінометний комплекс - це радарна система, призначена для боротьби з артилерією ворога. Він може швидко визначати, здвідки ведеться вогонь, і видавати координати цілей нашим артилерістам. Здатен засікати і попереджати про вогонь ракетних систем і артилерійських снарядів. Радар важить 50 кг. Для його обслуговування потрібна команда з двох бійців. Він може бути змонтований як на землі або на даху, так і на авто, або використаний з гелікоптера або літака.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала унікальний антимінометний комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі