вівторок, 08 грудня 2020 09:29

У ЗСУ розповіли, яке озброєння необхідне Україні

У ЗСУ розповіли, яке озброєння необхідне Україні
Зробити "Нептун" і дати армії – це мала частина з усього процесу. Фото: mil.gov.ua

Українська армія прийняла на озброєння новітній ракетний комплекс "Нептун". Але у війська він ще не потрапив.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що розраховує отримати комплекси 2021 року, пише "Апостроф".

"Розумієте, "Нептун" - класна річ. Я готовий замовити його вже сьогодні, але знаєте, чим це закінчиться? Тим, що скажуть, мовляв, Генеральний штаб часто змінює державне оборонне замовлення. Чому так відбувається? Тому що нам не можуть дати те, що ми просимо. А якщо не можуть дати, але кошти виділені, то що ж мені робити – віддати гроші в бюджет або купити на них щось інше? Наступного року стоять відповідні завдання щодо дозакупівлі "Нептунів", щоб ми отримали хоча б один дивізіон. А потрібно 5", – сказав Хомчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні провели випробування нового танка з потужним двигуном

При цьому він попередив, що зробити "Нептун" і дати армії – це мала частина з усього процесу.

"Треба, щоб дивізіоном хтось командував, щоб цей дивізіон десь розміщувався, щоб він забезпечувався. Я повинен навчити персонал, відпрацювати для них пункти постійної дислокації, місця маневру, розгортання, стартові позиції, завдання. Ви розумієте, що це таке? Я повинен мати для них сучасні засоби розвідки, щоб вони вразили ціль на відстані в 200-280 кілометрів. Просто виїхати з воріт підприємства – це ні про що. У тих дивізіонах, про які ми говоримо, є 6 пускових установок. Але це не означає, що вони одразу зможуть ефективно захищати наше узбережжя", – додав Хомчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська компанія створила бойову машину: фото

Береговий ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун" призначений для контролю територіальних вод, захисту військово-морських баз, берегових об'єктів і інфраструктури узбережжя. Він забезпечує наведення, розподіл і знищення цілей протикорабельними ракетами Р-360. Заявлена ​​дальність пуску ракети - 280 км. Швидкість польоту 1000 км/год. Висота польоту на гребенем хвиль - від 3 до 10 м.

Дивізіон РК-360МЦ "Нептун" забезпечує окремий старт або залповий пуск до 24 ракет з інтервалом пуску в залпі від 3 до 5 с.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розповіли, яке озброєння необхідне Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі