пʼятниця, 17 жовтня 2014 10:49

У Жириновського просять УЄФА оштрафувати Україну за пісеньку про Путіна

У Жириновського просять УЄФА оштрафувати Україну за пісеньку про Путіна
Фото: prosport.tsn.ua

Депутат Жириновського (ЛДПР) Олексій Діденко з відкритим листом звернуся до президента УЄФА Мішеля Платіні. Він вимагає розібратися у поведінці українських фанів на футбольному матчі Білорусь-Україна.

Еспресо.tv з посиланням на ТАСС пише, що Діденка обурили "антиросійські витівки".

"Інформую Вас про вкрай неетичну і неспортивну поведінку українських вболівальників під час проведення відбіркового матчу Євро-2016 між збірними Білорусі та України, який відбувся в Борисові 9 жовтня 2014. Під час матчу вболівальники збірної України виконували образливі пісні. Вважаю подібні хуліганські дії неприпустимими і такими, що заслуговують найсуворішого осуду з боку УЄФА", - йдеться в листі.

Діденко звертає увагу на статті 5 і 6 Дисциплінарного регламенту УЄФА, відповідно до яких члени та клуби організації "несуть відповідальність за поведінку своїх гравців, офіційних осіб, вболівальників і будь-яких інших осіб, які виконують якусь функцію на матчі і зобов'язані поводитися відповідно до принципів лояльності, порядності та спортивного духу", а "таким, хто порушив ці норми, вважається той, чия поведінка є образливою або будь-яким іншим чином нехтує основними правилами пристойної поведінки".

Оскільки, за оцінкою Діденко, порушення українськими вболівальниками прийнятих принципів УЄФА "носять системний характер", він просить "провести засідання Контрольно-дисциплінарної та етичної інстанції і накласти на Федерацію футболу України штраф 1 млн. швейцарських франків (близько € 829 тис.), а також дозволити проведення інших відбіркових матчів на Євро-2016, що залишилися, тільки за зачиненими дверима"

Нагадаємо, під час матчу Білорусь - Україна фани заспівали пісню про Путіна.

Зараз ви читаєте новину «У Жириновського просять УЄФА оштрафувати Україну за пісеньку про Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі