середа, 02 липня 2008 12:51

У загиблого моряка судна "Нафтогаз-67" зникли нирки і селезінка

Рідні загиблого на судні члена команди стверджують, що йому вирізали нирки і селезінку. Тіла загиблих моряків "Нафтогазу-67", які в неділю увечері було доставлено до Сімферополя, передали родичам.

Мати одного з покійних членів команди вимагала розкрити труну для упізнання і після огляду заявила, що в тілі сина відсутні нирки і селезінка, повідомляє газета "Сегодня".

Як запевнив начальник прес-центру ГАО "Чорноморнафтогаз" Юрій Авдєєв, селезінка відсутня через те, що розчинилася в солоній воді. "Моряки знаходилися в затонулому судні більше місяця. А солона вода - це агресивне середовище. Отже таке цілком могло бути".

Відсутність нирок Авдєєв пояснює тим, що під час упізнання в Гонконзі проводився ДНК-аналіз загиблого і органи вилучили для судово-медичного дослідження. Перший заступник міністра охорони здоров"я Автономної Республіки Крим Олег Стеблій версію про селезінку, що розчинилася, і вилучені нирки також не заперечує.

"Експертизу проводили не у нас, а в Гонконзі. Отже нам складно говорити щось напевно. Там працювали 8 лабораторій і всім потрібні були зразки тканини", - говорить Стеблій. За словами лікаря судової медичної експертизи Миколи Черкащенка, зникнути селезінка цілком могла: "Труп дуже довго пролежав у воді, і це закономірно".

Транспортно-буксирне судно "Нафтогаз-67" 22 березня зіштовхнулося з китайським суховантажем "Яохай" недалеко від Сянгана (Гонконг). В результаті зіткнення загинули 18 українських моряків.

Суд в Гонконзі у справі про зіткнення "Нафтогаз-67" з китайським суховантажем перенесено на місяць. Мотивація перенесення - неготовність обвинувачення. Дана мотивація виходить від гонконгської сторони.

Поліція Гонконгу висунула обом сторонам загальне обвинувачення - "Створення аварійної ситуації на морі", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У загиблого моряка судна "Нафтогаз-67" зникли нирки і селезінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі