пʼятниця, 08 квітня 2011 17:58

У Тернополі заборонили продавати алкоголь та пиво у нічний час

У Тернополі заборонили продавати алкоголь та пиво у нічний час

В Тернополі заборонили продавати алкоголь та пиво в нічний час. За це 8 квітня проголосувала більшість депутатів міської ради. В середу рішення опублікують в офіційній газеті міської ради, після чого міліціонери зможуть штрафувати магазини, які його порушують. Заборона стосується закладів торгівлі. В ресторанах, барах і кафе, алкоголь можна буде купити вільно.

Депутати аргументували впровадження заборони тим, що боряться за суспільну мораль, культуру та спокій.

"За даними міліції, багато злочинів та ДТП, які вчиняються в стані алкогольного сп'яніння, трапляються саме в нічний час. В Вінниці, Івано-Франківську, Луцьку, де подібні рішення вже прийняли, злочинів поменшало", — заявив депутат міськради з фракції „Свобода" Михайло Головко.

Депутат від Партії регіонів Віталій Цимбалюк зазначив, що і в Івано-Франківську і в Луцьку подібні рішення були опротестовані прокуратурою, і відмінені в судовому порядку. Однак Головко запевнив, що тернопільське рішення юридично правильніше за інші.

Нашоукраїнець Петро Манзій зазначив, що після нічної заборони торгівлі, мерії варто навести лад з закладами, які продають алкоголь на зупинках громадського транспорту.

„Ви подивіться на ці генделики. Там в вечірній час якщо поспостерігати годинку, то можна побачити який контингент там ходить. Переважно це наша молодь. Беруть пиво-горілку-вино і чіпси", — зазначає депутат.

Депутат звернувся до податкової інспекції, аби вона перевірила чи є у всіх цих закладах ліцензія на торгівлю алкоголем.

Як відомо алкоголь заборонили продавати спочатку у Львові, потім в Івано-Франківську. Проте в останньому місті це рішення так і не вступило в силу. Київська міська рада взагалі обмежила продаж алкоголю, слабоалкогольних напоїв, пива і тютюну під час масових заходів. З 31 березня 2011 року київські підприємці повинні припинити торгівлю цими товарами в малих архітектурних формах (МАФ) - кіосках площею до 40 квадратних метрів.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі заборонили продавати алкоголь та пиво у нічний час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі