середа, 06 квітня 2011 10:36

У прокуратурі Києва кажуть, що заборона продажу алкоголю і сигарет протиправна

У прокуратурі Києва кажуть, що заборона продажу алкоголю і сигарет протиправна

Прокуратура Києва опротестувала рішення Київради про заборону продажу алкоголю і сигарет в приміщеннях площею менше 40 м кв., повідомляє прес-служба прокуратури.

У зв'язку з численними запитами ЗМІ та громадських організацій прокуратура Києва звернулася до Департаменту за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА України і в Антимонопольний комітет України щодо надання оцінки даному рішенню Київради.

Отримані висновки підтвердили наявність порушень у рішенні.

Таким чином, згідно зі ст. 1 закону України Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів для продажу тютюнових виробів площа приміщення не обмежена, а для продажу алкогольних напоїв вона повинна бути не менше 20 кв.м.

Однак, всупереч вимогам зазначеного закону Київрада заборонила торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у тимчасових спорудах загальною площею менше 40 кв.м.

З огляду на виявлені порушення, прокуратура столиці в понеділок опротестувала п. 2 і п. 3 рішення Київської міської ради від 23.12.10 Про деякі питання щодо впорядкування в Києві роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, вином столовим, пивом (крім безалкогольного) та тютюновими виробами.

Як повідомлялося, Київрада в грудні 2010 року ухвалила рішення, згідно з яким алкогольні, слабоалкогольні напої, столове вино, пиво (крім безалкогольного), а також тютюнові вироби заборонено продавати в малих архітектурних формах площею менше 40 кв.м. з 31 березня поточного року.

Зараз ви читаєте новину «У прокуратурі Києва кажуть, що заборона продажу алкоголю і сигарет протиправна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі