пʼятниця, 15 жовтня 2010 13:14

У Тернополі вдруге встановили меморіальну дошку Ярославі Стецько

У Тернополі вдруге встановили меморіальну дошку Ярославі Стецько
Розбиту вандалами стелу в пам'ять провідниці ОУН Ярославі Стецько відновили на бульварі Шевченка у Тернополі. Тепер зруйнувати її буде важко, адже кам'яну дошку замінили на бронзову.

Гроші для її виготовлення зібрали в громади міста, значну частину виділили з міського бюджету. Урочисте відкриття провели на свято Покрови, 14 жовтня.

Тиждень тому правоохоронці області заявили, що в нищенні першої стели Ярославі Стецько, яку встановили навесні цього року, підозрюють двох наркоманів. Однак націоналісти в таку версію не вірять.

"На наркоманів зіпхати найлегше. А справжніх винуватців не найдуть. Хіба що влада поміняється", - сказав почесний голова КУНу в Тернопільській області Оксентій Каменюк.

Націоналіст порівняв розслідування вандалізму над пам'ятками провідників ОУН-УПА зі справою Ґонґадзе.

"Розслідували, розслідували, а в результаті сказали, що замовником був Кравченко. Отак і тут", — обурився Каменюк.

Нагадаємо, стелу Стецько зірвали зі стіни і розбили в ніч на 19 серпня. В той же день в Тернополі невідомі розбили меморіальну дошку полковнику УПА Омеляну Польовому. В наступні тижні в різних районах області понищили пам'ятники Ярославові Стецьку.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі вдруге встановили меморіальну дошку Ярославі Стецько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі