субота, 15 лютого 2014 17:48

У Тернополі на Народній олімпіаді метали бруківку і розбирали автомат Калашникова
7

Фото: Олесь Подолян

Своєрідний шарж на Олімпіаду у Сочі влаштували сьогодні в Тернополі – у місті провели Народну олімпіаду.

Учасники змагань метали на влучність бруківку, гранати, розбирали на час автомати Калашникова, долали перешкоди із шин, змагалися у перетягуванні линви, перенесенні поранених, старалися якнайшивдше одягнути костюм хімзахисту та протигаз, брали участь в випробуванні "лава на лаву", під час якого одна з команд відтісняла іншу з металевими захисними щитами.

"Народна олімпіада є лише початком для підготовки громадян до дій в надзвичайних ситуаціях. Сьогодні кожен українець повинен вміти захистити себе і ми ці вміння тренуємо під час змагань. Вони також є нашою реакцією на Олімпіаду в Сочі. Адже всі розуміють, що режим Путіна відповідальний за події в нашій державі, саме він стоїть за відмовою України від Євроінтеграції. На жаль жодної реакції на це жодної держави світу немає", – каже заступник міського голови Леонід Бицюра.

Емблемою Народної олімпіади стали переплетені кільця з шин та мішень.
"Автомобільна шина стала символом революції, а мішень означає, що кожен мешканців України є під прицілом беззаконь влади і силовиків", – пояснив суть емблеми Леонід Бицюра.

Першим в програмі олімпіади було метання бруківки у ціль з відстані 15 метрів.

"На Грушевського в мене якось краще виходило", – каже молодий юнак після того, як вкотре не потрапляє в розставлені на відстані колеса.

Загалом це було одне з найважчих випробувань – потрапити в середину колеса бруківкою вдавалося небагатьом.

"Сьогодні я вперше кидав бруківку, це мій перший досвід, сподіваюся він мені не знадобиться. Бо я того, що відбувається на Грушевського, не підтримую. Але те, що влада довела людей до того, що вони кидають бруківку – це ганьба для влади. Я на олімпіаді представляю українців Великобританії. Живу там з 1997 року з сім'ю, мої діти там вчаться в університетах. І мені дуже шкода нашу молодь, бо нашим людям не дали можливість наблизитися до цього, щоб в будь-який момент побувати в Європі, побачити цивілізований світ. І я сьогодні тут, щоб підтримати тернополян, бо хочу, щоб і мої діти могли тут бути такі ж щасливі, як вони щасливі в Європі", – каже учасник Олімпіади, уродженець Тернополя Євген Дмитрик.

Молоді люди здебільшого брали участь у тих випробуваннях, які вимагали силової підготовки. Натомість на розбирання автомата Калашникова команди делегували старших.
Нагородять переможців завтра під час Народного віче на Театральному майдані.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі на Народній олімпіаді метали бруківку і розбирали автомат Калашникова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі