понеділок, 07 лютого 2011 10:26

У супермаркетах вводять ліміт на гречку та макарони (ФОТО)

Як і обіцяв Кабмін, у столичних супермаркетах дійсно з'явилася гречка по стриманим цінами. Однак разом з тим з'явилися і обмеження на продаж продуктів в одні руки.

Причому обмеження стосуються не тільки відпуску крупи, але і макаронів, олії та інших продуктів.

При цьому продавці часто закривають на ці вимоги очі і просять згоди покупця продукти понад норму пробивати по касі іншим чеком, пише Цензор.НЕТ.

Як повідомлялося з посиланням на експертів ринку, останнім часом виробники гречаної крупи стримують її продаж через заходи державних контролюючих органів, які вживаються для недопущення зростання цін на неї. За даними операторів ринку, вартість гречки в Україні сягає 31 грн/кг.

Експерти попереджали, що внаслідок дефіциту гречка буде дорожчати після новорічних свят. У Києві уже була зафіксована ціна на гречку 25 гривень.

У свою чергу прем'єр-міністр Микола Азаров із цього приводу заявив наступне: "Ви запитуйте у власників супермаркетів - чому вони піднімають ціни? Те, що стосується уряду, він робить. Але уряд не торгує ні гречкою, ні олією - уряд створює умови для тих, хто торгує"

Раніше президент України Віктор Янукович вже наказував прем'єру розібратися з цінами на гречку.

Голова КМДА Олександр Попов запевняв, що в Києві гречка не подорожчає.

Відзначимо, брак української гречаної крупи підштовхнув уряд до імпорту її з Китаю.

Фото columbus2.livejournal.com

 

Зараз ви читаєте новину «У супермаркетах вводять ліміт на гречку та макарони (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі