середа, 18 березня 2009 21:13

У США зафіксований найвищий рівень народжуваності

У США зафіксований найвищий рівень народжуваності
У Сполучених Штатах в 2007 році народилося більше 4,3 млн. дітей в порівнянні з понад 4,1 млн. осіб в 2005 році. Даний показник став найвищим за всю історію країни, тим більше що другий рік поспіль кількість народжених перевищує кількість померлих. Проте демографи стривожені зростанням малолітніх мешканок Америки, які стали матерями. Національний центр з контролю та профілактики захворювань США звертає увагу на те, що кількість дітей, які народилися у незаміжніх мешканок країни, досягла близько 40% від загальної кількості новонароджених. У 2005 році даний показник складав 36,9%, а зараз піднявся до найвищої планки за всю історію Нового Світу. Вік трьох чвертей мам складав 20 років і старше, останніх - від 30 до 40 років.

Тривогу лікарів викликає зростання кесаревих розтинів при пологах - 30% від загальної кількості. Найвищого рівня даний показник досягав в Пуерто-Ріко (статус держави, що вільно приєдналася до США, - 49%) і штаті Нью-Джерсі (38%). Зате до рекордно низької позначки "опустилася" кількість абортів. Це демографи пояснюють двояко: або розповсюдженням контрацептивних засобів, або недостатнім умінням низки груп населення користуватися ними.

Відносний "бум" народжуваності в США припиняється, що обумовлене глобальною економічною кризою, ознаки якої стали відчуватися в США в 2007 році. Експерти відзначають, що найменше дітей в країні народилося під час Великої депресії 1930-х. Рекордний рівень народжуваності в Америці був зареєстрований після закінчення Другої світової війни. Тоді в середньому кожна американка мала чотирьох дітей, а в 2007 році - двох.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Известия

Зараз ви читаєте новину «У США зафіксований найвищий рівень народжуваності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі