пʼятниця, 09 червня 2006 13:18

У США почнуть продавати вакцину проти раку шийки матки

Американська влада видала ліцензію на виробництво першої вакцини проти рака шийки матки, який щороку у всьому світі забирає життя щонайменше у 290 тис. жінок.

Препарат називається Gardasil, виробляє його компанія Merck & Co. Він розрахований на дівчаток і жінок у віці від 9 до 26 років. Курс лікування займає півроку і обходиться приблизно в 360 доларів. Вакцина, як затверджує Merck, з"явиться на ринку протягом найближчих тижнів.

- Ця вакцина є істотним кроком на шляху захисту жіночого здоров"я, - заявив, представник американського Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) Ендрю фон Ешенбах.

Проте консервативні організації в США вважають, що результатом лікування дівчаток ще до досягнення ними віку статевої активності стане розповсюдження сексуальної розбещеності.

FDA схвалила виробництво і застосування препарату Gardasil після закінчення піврічної програми клінічного тестування, в якому брала участь 21 тисяча жінок з різних країн світу.

У ході випробувань Gardasil, за даними FDA, продемонстрував "майже 100-відсоткову ефективність" в профілактиці папілломовірусних інфекцій, результатом яких стає поява генітальних бородавок, а вони, у свою чергу, здатні приводити до раку.

Вважається, що папілломовірусні інфекції стають причиною щонайменше 70% всіх випадків захворювання раком шийки матки, який за поширеністю серед жінок в світі поступається тільки раку грудей.

Новий препарат, за словами фахівців, працює проти чотирьох типів HPV.

- На щастя, тепер ми можемо включити гірші типи HPV і більшість цервикальних раків в список захворювань, від яких нікому більше не доведеться страждати або вмирати, - говорить Олексій Азар, заступник міністра охорони здоров"я США.

Тим часом, більшість смертних випадків від цервикального раку доводяться на країни, які розвиваються, в яких система раннього діагностування помітно відстає від тієї, яка діє в розвинених державах, пишуть ПОДРОБНОСТИ.UA.

Зараз ви читаєте новину «У США почнуть продавати вакцину проти раку шийки матки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі