субота, 12 липня 2014 00:40

У Слов'янську підняли ціни на маршрутки

У Слов'янську підняли ціни на маршрутки

У звільненому від сепаратистів Слов'янську почали відкриватися супермаркети. Відновили свою роботу більшість поштових відділень, де люди мають змогу отримати пенсію. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Олексій Сапожников зі Слов'янська на Донеччині.

"У місті відновлюється життя, - розказує Сапожником. – З'явилося світло, відновлюють водопостачання, ремонтують каналізацію. Починають працювати магазини та лікарні. Деякі приміщення досі заміновані, там працюють сапери. Повернувся до роботи пологовий будинок. Знайомі розказували, що сепаратисти викрали звідти деяке обладнання, аби робити операції своїм пораненим".

За словами Сапожникова, у місто приїхало багато волонтерів. Вони роздають людям одяг, ліки, взуття, продукти.

"Безплатно можна отримати навіть хліб, воду і консерви. Я на останні вже дивитися не можу, - каже Олексій. - Хочу супу і хліба з маслом. Коли підстанцію підірвали, хлібзавод на тиждень став. До того працював без перебоїв. Хліб і сухарі продавали з машин підприємці з інших міст. За буханку могли 10 гривень просити".

На вулицях знову почали продавати квас і морозиво. Відновили роботу кілька маршрутних таксі.

"Містом знову почали курсувати маршрутки, - говорить Сапожников. – Але на міжміських маршрутах ціни попіднімали на 20-30 гривень. Там, де раніше платили за проїзд 20, тепер водій просить 40, а то й 50. Одні кажуть, це компенсація за ризик, інші – через подорожчання пального. Навіть два обмінники в центрі відкрилося. У людей грошей нема. Зарплату мені на картку перерахували ще тиждень тому, але банкомати порожні".

Також у місто почали повертатися люди.

"Мої сусіди із Криму повернулися, - розказує очевидець. - Аж чорні, бо місяць на пляжі сиділи. За проживання у санаторії платили небагато. Там усюди знижки, бо ж ніхто не їде. Але продукти дуже дорогі".

У більшості квартир нема вікон.

"Наш будинок вцілів, а в сусідньому один під'їзд завалився, - каже Сапожников. - Мобільний зв'язок часто переривається. На вулицях смердить паленим. Деякі будівлі вигоріли зсередини. Квартири пограбовані. В мене двері вибили, але нічого не винесли, бо маю тільки старий телевізор і холодильник".

Зараз ви читаєте новину «У Слов'янську підняли ціни на маршрутки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі