субота, 23 липня 2022 02:50

У школах України зʼявляться спеціалісти з безпеки

У школах України зʼявляться спеціалісти з безпеки
У школах України зʼявиться "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі". Фото: telegraf.in.ua

У школах України зʼявиться нова посада – "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі".

В обов'язки вихователя входитиме проведення профілактичних та інформаційно-просвітницьких заходів. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі національного телемарафону.

Спеціаліст з безпеки матиме багато обовʼязків. Це, наприклад, проведення профілактичних та інформаційно-просвітницьких заходів, пропагування здорового способу життя, інформування спеціальних служб про негативні явища у школі тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд погасить борги за навчання студентів-контрактників з окупованих територій

Також Монастирський зазначив, що через війну завданням МВС на сьогодні є також навчити дітей новим навичкам. Це стосується правил пересування в укриття, поведінки під час повітряної тривоги, а також поводження з вибухонебезпечними предметами.

"Гуманітарне розмінування триватиме роки, а наші діти вже сьогодні повинні знати, як себе убезпечити", – зазначив міністр внутрішніх справ.

Почати навчальний рік очно з першого вересня зможуть лише ті навчальні заклади, які повністю відповідатимуть безпековим вимогам під час воєнного стану.

Зокрема, у школах мають бути облаштовані укриття.

Зараз ви читаєте новину «У школах України зʼявляться спеціалісти з безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі