неділя, 29 травня 2022 12:57

Спецтема: Війна Росії проти України

У Севастопольській бухті виявили десантний катер, який раніше був біля Зміїного
3

У Севастопольській бухті два буксири перетягують у бік краю бухти десантний катер проекту 21820 "Дюгонь".

У складі Чорноморського флоту Росії таких катерів немає, однак раніше такий катер помітили біля острова Зміїний. Про це повідомляє " Крим.Реалії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти намагаються "підлатати чорноморський флот потопельниками"

Експерт із російського флоту Ейч Ай Саттон ідентифікував катер на кшталт "Дюгонь" на фотографіях, зроблених супутником над островом 9 травня. На його палубі, вважає експерт, може бути зенітно-ракетний комплекс "Тор", покликаний замінити один із знищених українською армією. Катер добре читає бортовий номер – 729 або 728.

У Севастопольській бухті помічено десантний катер, який раніше сфотографували біля острова Зміїний. Фото: Крим.Реалії
У Севастопольській бухті помічено десантний катер, який раніше сфотографували біля острова Зміїний. Фото: Крим.Реалії
У Севастопольській бухті помічено десантний катер, який раніше сфотографували біля острова Зміїний. Фото: Крим.Реалії

Десантні катери проекту 21820 "Дюгонь" – серія російських високошвидкісних десантних катерів на повітряній каверні для ВМФ Росії. Кодифікація НАТО "Dyugon"/"Ataman Platov". Катери проекту призначені для швидкісного перекидання морем та висадки на необладнане узбережжя десанту, колісної та гусеничної техніки. Може перевозити 2 основні бойові танки або 4 БМП/БТР, або 140 т вантажу, або 90 осіб десанту.

У складі Військово-морського флоту Росії п'ять катерів типу "Дюгонь". У Каспійській флотилії - "Отаман Платов" (без бортового номера); на Балтійському флоті - "Деніс Давидов" (бортовий номер 748), "Лейтенант Римський-Корсаков" (714) і "Мічман Лермонтов" (757), на Тихоокеанському флоті - "Іван Карцов" (685). Починаючи з 2015 року, жодної інформації про закладку або будівництво нових катерів проєкту у відкритих джерелах не з'являлося.

Росіяни розмістили на острові Зміїний півтора десятка одиниць техніки. Біля острова перебувають два російські судна.

На Зміїному острові в Україні помітили велику російську баржу з краном і десантним судном. Видно додаткові транспортні засоби, їх наразі 14. Ця баржа здійснила багато поїздок на острів за останні тижні. За словами речника оперативного командування "Південь" Владислава Назарова, окупанти намагаються організувати рятувально-підйомні роботи біля Зміїного, щоб підняти підбитий десантний катер "Раптор" і відтягнути його для ремонту у Криму.

Зараз ви читаєте новину «У Севастопольській бухті виявили десантний катер, який раніше був біля Зміїного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі