субота, 17 грудня 2022 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

У РФ узаконюють мародерство та вбивство цивільних в Україні – ЦНС

У РФ узаконюють мародерство та вбивство цивільних в Україні – ЦНС
Росія офіційно дозволить мародерити та вбивати цивільних в Україні. Фото: eastnews.ua

Держдума Російської Федерації ухвалила в першому читанні законопроєкт, який знімає кримінальну відповідальність за злочини, скоєні на окупованих територіях України.

Держдума офіційно дозволить мародерити та вбивати цивільних в Україні, якщо такі злочини були скоєні заради "захисту інтересів РФ". У Центрі національного спротиву не мають сумнівів у тому, що закон ухвалять в цілому.

"Фактично, окупанти доводять те, що вони справжні терористи. Мародерити, вбивати, ґвалтувати – тепер це все дозволено росіянам на тимчасово окупованих територіях України. Це потрібно військово-політичному керівництву РФ, аби зробити службу в Україні "більш привабливою" для окупантів. Які не мають нормальних умов життя вдома, але зможуть вкрасти пральну машинку чи холодильник і не відповідати за свої звірства над цивільними", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські наративи і примусове "лікування": навіщо РФ викрадає українських дітей

У ЦНС закликали населення окупованих територій, за можливості, евакуюватися.

Російські окупанти депортували до РФ 2 млн 800 тис. громадян України. Окупанти планували русифікацію на тимчасово захоплених територіях. У місті Ізюм Харківської області правоохоронці виявили плани росіян.

Зараз ви читаєте новину «У РФ узаконюють мародерство та вбивство цивільних в Україні – ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі