середа, 28 серпня 2024 16:27

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі сказали, коли можуть передати Україні винищувачі

У Польщі сказали, коли можуть передати Україні винищувачі
Польща хоче сучасні літаки. Фото: "Мілітарний"

Польща може передати Україні свої МіГ-29, але необхідна сучасна заміна.

Про це сказав міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, повідомляє портал Wirtualna Polska.

На пресконференції 27 серпня президент України Володимир Зеленський сказав, що хотів би домогтися згоди від Польщі на передачу радянських винищувачів.

Косіняк-Камиш відповів на це, що розуміє українського президента, але Польща "ухвалює рішення через призму своєї безпеки". Додав, що його країна "уже зробила для України все, що могла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські F-16 отримали від США передові системи РЕБ: таких не мають навіть союзники НАТО

"Я знаю, що Україна потребує багато зброї, але наші партнери з України також повинні розуміти, що польська держава повинна зберегти свої можливості", - сказав міністр.

Польща замовила у США винищувачі F-35.

"Тільки після отримання нових літаків можна буде по-іншому розпоряджатися старими літаками, такими як МіГі-29, які нині все ще використовуються зокрема для виконання місій із захисту польського повітряного простору. Тоді ми будемо ухвалювати рішення", - підсумував Косіняк-Камиш.

На пресконференції у вівторок Зеленський заявив, що хотів би отримати від Польщі радянські винищувачі, зокрема МіГ.

8 липня у Варшаві Володимир Зеленський та Дональд Туск підписали двосторонню безпекову угоду, згідно з якою Польща розгляне можливість передачі Україні не менше як однієї додаткової ескадрильї МіГ-29 (щонайменше 14 винищувачів).

Зараз ви читаєте новину «У Польщі сказали, коли можуть передати Україні винищувачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі