середа, 02 вересня 2009 17:39

У Польщі не розуміють, чому героєм урочистостей став Путін

У Польщі не розуміють, чому героєм урочистостей став Путін

Лідер пропрезидентської партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський наступного дня після відзначання 70-ї річниці Другої світової війни запитує, для чого туди був запрошений прем"єр Росії Володимир Путін.

"Не існує жодної раціональної відповіді на це питання," - сказав Качинський у середу, підкресливши, що урочистість була перетворена в "день плутанини".

Він не згоден з поведінкою прем"єр-міністра Польщі Дональда Туска, якщо він міг допустити до цього.

"Слова прем"єр-міністра Росії є доказом того, що польські політики знаходяться на найнижчому рівні. Це питання професіоналізму прем"єр-міністра", - додав він.

"Там героєм події був пан Путін", - сказав Качинський.

"Важливо в цьому контексті, що відбувалося в Москві, а те, що кілька днів там відбувалося, було скандалом", - додав він.

За оцінками аналітиків, під час відзначення річниці початку Другої світової війни президент Польщі Лех Качинський і прем"єр Росії Володимир Путін не дійшли згоди в питанні інтерпретації історії.

Путін стверджував, що до війни призвели переговори з нацистами у 1930-х роках. Він визнав, що таку помилку зробив Радянський Союз, але підкреслив: "Ми хочемо, щоб інші країни також визнавали свої помилки"

На думку історика Андрія Пашковського, обидві країни трималися за свою версію історії.

За матеріалом: Gazeta Wyborcza

Зараз ви читаєте новину «У Польщі не розуміють, чому героєм урочистостей став Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі