четвер, 20 липня 2017 01:12

У Пентагоні оцінили військові навчання "Сі Бриз 2017"

У Пентагоні оцінили військові навчання "Сі Бриз 2017"
Початок українсько-американських навчань Sea Breeze-2017 в Одесі. Фото: Думская.net

Представники Шостого флоту ВМС США, які беруть участь у багатонаціональних навчаннях у Чорному морі Sea Breeze, відзначають підвищення рівня складності маневрів у цьому році. Про це повідомляє прес-служба Пентагону.

"Ключова річ, що стосується цих навчань – це те, що в порівнянні з попередніми вони стали набагато складнішими, з дуже потужними морським, повітряним та наземним компонентами", - сказав заступник командора 65-ї оперативно-тактичної групи Шостого флоту ВМС США Меттью Лиман.

Зараз відпрацьовується чотириденний практичний етап навчань у морі, в якому беруть участь більше 30 військових кораблів США, України, Грузії і Туреччини.

У планах – відпрацювання пошуково-рятувальних операцій, знешкодження вибухонебезпечних об'єктів на морі, вправи по протиповітряній обороні, виконання завдань під водою, а також з застосуванням літаків морської авіації.

Авіаційні і десантні компоненти також будуть перевірені на даному етапі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає американські патрульні катери

"Американські морські піхотинці будуть працювати зі своїми українськими та турецькими колегами, відпрацьовуючи місії висадки як на морі, так і на суші", - повідомили в Міністерстві оборони США.

Нагадаємо, США вперше за шість років направили на навчання Sea Breeze-2017, які проходять в Одесі, два бойових кораблі з потужним ракетним озброєнням.

Також повідомлялося, що США і Україна домовляються про передачу українському флоту американських військових патрульних катерів Islands після навчань Sea Breeze-2017.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні оцінили військові навчання "Сі Бриз 2017"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі