пʼятниця, 18 жовтня 2024 16:43

У ПЦУ прокоментували захоплення собору у Черкасах

У ПЦУ прокоментували захоплення собору у Черкасах
Сутички у Черкасах є провокацією. Фото: restplace.com.ua

Бійка у Свято-Михайлівському соборі у Черкасах були свідомою провокацією з боку осіб, які намагалися створити картинку для російської пропаганди.

Речник Київської митрополії Православної церкви України Митрополит Євстратій (Зоря) сказав про це в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Він наголоси, що у Черкасах місцеву структуру Російської церкви очолює митрополит Феодосій (Снігірьов), який тривалий час перебуває під слідством.

"Його справа перебуває на стадії судового розгляду. Тобто це людина, яка навіть на фоні інституції Московського патріархату в Україні особливо відрізняється проросійськими, промосковськими поглядами", - сказав митрополит Євстратій.

Феодосій нещодавно дав вказівку під час богослужінь не згадувати державу, владу та українське військо.

"Те, що можна було побачити вчора в Черкасах - це свідома провокація з боку конкретних осіб, які намагалися створити картинку для російської пропаганди", - речник Київської митрополії.

Представники РФ неодноразово викликали Феодосія "для участі по відео в засіданнях, які вони скликали в ООН, для того, щоб давати заяви про нібито переслідування, порушення, гоніння тощо".

"Тому, очевидно, знаючи вже наперед, бо рішення про вихід з Московського патріархату громада ухвалила давно, всі відповідні документи державою були зареєстровані вже давно. І тому, знаючи наперед, що громада буде все ж таки бажати здійснити своє право і користуватися храмом. Він ретельно підготував провокацію для того, щоб дискредитувати Україну та прийнятий закон і створювати картинку для російської пропаганди", - сказав митрополит Євстратій.

Він наголосив, що попри намагання російської пропаганди, процес переходу від Російської церкви до Православної церкви України буде продовжуватися.

Прихильники УПЦ МП захопили найбільший православний храм Черкас - Свято-Михайлівський собор.

Вранці 17 жовтня військовий капелан Володимир Рідний повідомив, що Свято-Михайлівський собор у Черкасах перейшов до Православної церкви України, про це він написав у Facebook. Після цих подій прихильники московської церкви зламали вхідні ворота з ціллю потрапити на територію храму, вони застосовували сльозогінний газ.

Зараз ви читаєте новину «У ПЦУ прокоментували захоплення собору у Черкасах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі