вівторок, 19 жовтня 2010 17:49

У Парижі відкриють перше легальне місце для вживання наркотиків

У Парижі відкриють перше легальне місце для вживання наркотиків

Паризька рада сьогодні проголосувала за відкриття першої у Франції легальної зали для вживання наркотиків. У ньому хворі на наркоманію люди зможуть вживати наркотичні засоби в гігієнічних умовах, а також пройти огляд у лікаря.

Ідею відкрити у Франції зал для наркоманів, де вони під медичним наглядом зможуть відкрито вживати наркотики, Паризькій раді запропонувала міністр охорони здоров'я країни Розлін Башлот.

На думку чиновниці, відкриття таких залів дозволить уникнути багатьох хвороб, поширених серед наркоманів, зокрема, таких як СНІД і гепатит.

Дебати на цю тему йшли у Франції все літо. Зокрема, різко проти подібної ініціативи висловлювався прем'єр-міністр Франсуа Фійон.

Тим не менш, сьогодні більшість депутатів Паризької ради підтримали проект. Так, представники Комуністичної партії нагадали, що закордонний досвід показав, що стан наркоманів поліпшувався після відкриття подібних центрів.

"Деякі закривають очі на цю проблему, ми ж вважаємо за краще діяти", - заявив депутат від комуністів Алан Лост.

Депутати правлячої партії UMP ("Союз за народний рух") виступили різко проти, побоюючись "зростання вживання наркотиків". Однак їх голосів не вистачило для того, щоб заблокувати проект.

Раніше повідомлялося, що американська благодійна організація пропонує британським наркоманам по 200 фунтів стерлінгів (близько 320 доларів) в обмін на згоду піддатися хірургічній операції, яка позбавить їх здатності зачати дитину.

За матеріалами Inright, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «У Парижі відкриють перше легальне місце для вживання наркотиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі