понеділок, 27 серпня 2007 16:10

У Омській області розкрили скотомогильник з сибірською виразкою

У Таврійському районі Омської області мисливці за кольоровими металами розкопали могильник з трупами тварин, померлих від сибірської виразки. Інцидент створив реальну загрозу біологічній безпеці регіону: спори сибірської виразки в грунті можуть зберігати життєздатність протягом багатьох десятків років.

На початку минулого століття захворювання тварин сибірською виразкою фіксувалися більш ніж в тисячі населених пунктів Таврійського району. Всього в регіоні налічується більше семисот поховань інфікованої худоби.

Як показала прокурорська перевірка, жоден з цих могильників не відповідає санітарним нормам. Зокрема, випадково розкопане мисливцями за металом поховання не мало ніяких пізнавальних знаків.

Учасники розкопок поки не встановлені. Швидше за все, покарання за небезпечний інцидент понесе голова населеного пункту, на території якого знаходився могильник. За його неналежний зміст чиновникові загрожує штраф, повідомляє Lenta.Ru.

Зараз ви читаєте новину «У Омській області розкрили скотомогильник з сибірською виразкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі