субота, 16 березня 2024 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

У німецькій розвідці попередили про можливість війни НАТО з Росією

У німецькій розвідці попередили про можливість війни НАТО з Росією
РФ може наростити міць протягом наступних п'яти років. Фото: eastnews.ua

Росія готується до конфлікту з НАТО протягом найближчих років.

Війська РФ можуть удвічі наростити міць протягом наступних п'яти років. Про це йдеться у звіті, який розвідка Німеччини підготувала для уряду, повідомляє Business Insider.

Про підготовку до фундаментального конфлікту свідчить реорганізація армії, пересування військ та розміщення ракет на заході РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адмірал НАТО попередив про неминучість війни з РФ

"Більше не можна виключати, що президент РФ Володимир Путін з 2026 року нападе принаймні на частину НАТО, зокрема, країни Балтії або Фінляндію. Досі багато військових експертів вважали, що Європа має більше часу на підготовку", - йдеться у документі розвідки.

Business Insider пише, що у штаб-квартирі Альянсу вважають, що конфронтація з Росією не переросте у війну. У середньостроковій перспективі там не бачать небезпеки нападу РФ на НАТО. В американських спецслужбах вважають, що збройним силам Росії знадобиться ще від п'яти до восьми років, аби відновити свою військову міць, яку вона мала до повномасштабного вторгнення в Україну.

У Міноборони Литви прокоментували публікацію таблоїду Bild про підготовку НАТО до війни з Росією. Доки в Україні тривають інтенсивні бої, країна-агресорка не має ресурсів на відкриття другого фронту, заявили там.

Таблоїд Bild нещодавно написав про нібито таємний документ міністерства оборони ФРН, у якому міститься припущення про ескалацію між НАТО і РФ у лютому цього року і зіткнення у 2025 році з російськими військами у районі країн Балтії. Bild написав, що цей сценарій є легендою навчань НАТО.

Тим часом Естонія підготувала план військової стратегії для країн Заходу, щоб допомогти Україні виграти війну за три роки. Головною умовою є консолідація усіх країн.

Зараз ви читаєте новину «У німецькій розвідці попередили про можливість війни НАТО з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі