понеділок, 04 жовтня 2021 15:02

У МОЗ показали міжнародне свідоцтво про вакцинацію

У МОЗ показали міжнародне свідоцтво про вакцинацію
Ліва частина бланку заповнюється англійською. Фото: МОЗ

Міжнародне свідоцтво про Covid-вакцинацію можуть отримати всі, хто зробив щеплення двома дозами вакцини.

Свідоцтво видає сімейний лікар. Його можна отримати винятково в паперовій формі. У Міністерстві охорони здоров'я показали, яким має бути документ.

"Для отримання потрібно взяти закордонний паспорт - у свідоцтво вноситимуть його номер. Свідоцтва друкують на звичайному білому папері формату А4. Жовтий папір не є обов'язковим", - ідеться в повідомленні МОЗ.

Дані для заповнення лікар генерує з медичної інформаційної системи. У верхній частині документа вказує дані власника свідоцтва. Ліву частину бланку заповнює англійською мовою. У правій частині документа - дублює українською. У нижній частині документа вказують дані про вакцинацію у таблиці. Отримувач свідоцтва має поставити підпис у відповідній графі. Документ можуть заповнити лише англійською мовою - це не буде помилкою.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію дійсне впродовж року. У документі також вказують інформацію про лікаря. Печатка лікаря та назва медичного закладу не потрібні. Водночас має стояти печатка закладу, що видав свідоцтво.

На Міжнародному свідоцтві про вакцинацію не має бути QR-коду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виправити помилку чи змінити дані в Covid-сертифікаті

За підроблення міжнародних свідоцтв про вакцинацію і Covid-сертифікатів Нацполіція 2021 року відкрила 42 справи.

У Львівській області кіберполіція затримала чоловіка, який продав фальшиві довідки з негативним результатом на Covid-19 і Covid-сертифікати для перетину кордону. Рекламував свої послуги в групових чатах, де було понад 15 тис. підписників.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ показали міжнародне свідоцтво про вакцинацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі