пʼятниця, 01 жовтня 2021 04:20

Підробка Covid-документів: Нацполіція порушила 42 справи

Підробка Covid-документів: Нацполіція порушила 42 справи
За підроблення Covid-документів передбачена відповідальність. Фото: УНН

За підроблення міжнародних свідоцтв про вакцинацію і Covid-сертифікатів Нацполіція упродовж 2021 року відкрила 42 справи.

Про це йдеться у відповіді правоохоронців на інформаційний запит Укрінформу.

За підроблення Covid-документів передбачений штраф до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2 років, нагадали в силовому відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємець "заробив" мільйони на підроблених Covid-сертифікатах

У разі повторного вчинення такого кримінального правопорушення або вчинення його за попередньою змовою групою осіб передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

У Львівській області кіберполіція затримала чоловіка, який продав фальшиві довідки з негативним результатом на Covid-19 та Covid-сертифікати для перетину кордону.

Рекламував свої послуги у групових чатах, де було понад 15 тис. підписників.

Сертифікат коштував 1,5 тис. грн, довідки із негативним тестом – 500 грн. Фігурант виготовив 50 сертифікатів та понад 300 довідок.

Зараз ви читаєте новину «Підробка Covid-документів: Нацполіція порушила 42 справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі