середа, 03 червня 2009 10:05

У Молдові сьогодні знову спробують вибрати президента

У Молдові сьогодні знову спробують вибрати президента
Сьогодні пройдуть повторні вибори президента Молдови. На цей пост балотуються два кандидати: в.о. прем"єр-міністра країни Зінаїда Гречана і надзвичайний і повноважний посол Молдови в РФ Андрій Негуца. Обох кандидатів було висунуто депутатами Партії комуністів.

У першому турі виборів 20 травня ц.р. парламенту не вдалося вибрати главу держави. На пост президента Молдови балотувалися також два кандидати - Гречана і лікар-нейрохірург Кишинівської клінічної лікарні швидкої допомоги Станіслав Гроппа. Для обрання президента необхідно було набрати 3/5 голосів від загального числа парламентаріїв, тобто як мінімум 61 голос з 101. Проте представники опозиційних партій (Ліберальна, Ліберально-демократична партія Молдови, альянс "Наша Молдова"), які в цілому мають 41 мандат, відмовилися взяти участь в голосуванні. Вони заявили про намір блокувати вибори президента і добиватися тим самим дострокових парламентських виборів, вважаючи вибори від 5 квітня 2009 р. сфальсифікованими, а нинішній парламент - нелегітимним.

Опозиція підтвердила намір бойкотувати і повторні вибори президента. Якщо в повторних виборах президент Молдавії не буде вибраний, президент, що діє, згідно конституції, розпускає парламент і призначає дату виборів нового парламенту, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Молдові сьогодні знову спробують вибрати президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі