середа, 22 червня 2011 13:23

У Могильова роз'яснили, що знімати співробітників ДАІ можна

У Могильова роз'яснили, що знімати співробітників ДАІ можна

У листі МВС від 1 червня 2011 N 4/1-60нд містяться роз'яснення щодо можливості використання водієм ТЗ відеокамери або мобільного телефону під час спілкування на дорозі з працівником ДАІ.

Посилаючись на норму частини 4 ст. 65 Конституції, згідно з якою кожен має право будь-якими не забороненими законом способами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань, МВС роз'яснює, що застосування зазначених коштів допустимо.

Крім того, чинне законодавство взагалі не містить заборони на дії водіїв по аудіо-, фото-чи відеофіксації дій співробітників ДАІ під час оформлення адмінматеріалів і місць несення служби.

Головне, щоб ці дії не перешкоджали співробітникам ДАІ виконувати свої обов'язки.

До речі, згідно зі ст. 307 ГК фізособа може бути знята на фото-, кіно-, теле-чи відеоплівку лише за її згодою. Однак згода особи на таку зйомку презюмується, якщо зйомка проводиться на вулиці, зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру.

Зараз ви читаєте новину «У Могильова роз'яснили, що знімати співробітників ДАІ можна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі