четвер, 07 травня 2015 23:51

У Міноборони пояснили, чому в Непал відправили саме Іл-76

У Міноборони пояснили, чому в Непал відправили саме Іл-76
Фото: ТСН

Літак Міноборони Іл-76 був обраний для евакуації українців з Непалу з огляду на швидкість і дальність польоту.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки командувача Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Дроздов, передає "Укрінформ".

"27 числа було прийнято рішення президентом, далі відбулася міжвідомча нарада, на якій було прийнято рішення і нам, командуванню Повітряних сил, вже прийшло розпорядження підготувати літак Іл-76 для виконання цих завдань", - сказав Дроздов.

За словами генерала, вибір цього літака був пов'язаний з його швидкістю - близько 900 км/год, що дозволяло за один переліт дістатися аеропорту Делі чи Катманду. Розглядалися також можливість відправки у Непал Ан-26 Міноборони чи та Ан-32 МНС, але їхня швидкість 350 км/год, тобто шлях в один бік тривав би більше доби і це потребувало б участі трьох екіпажів.

Окремо він відзначив майстерність екіпажу Іл-76, який здійснив і фаховий та швидкий ремонт, і успішну посадку в Катманду.

"Слід зазначити, що польоти проходили у складних умовах високогір'я, посадку літака доводилося здійснювати на злітно-посадкові смуги, які були пошкоджені під час землетрусу. Не кожен екіпаж міг би впоратись із такими складними завданнями. Проте, попри форс-мажорні ситуації і саме завдяки фаховій підготовці пілотів, професійним діям інженерно-технічного складу літака Повітряних сил Збройних сил України, визначені завдання були виконанні повністю, без позаштатних ситуацій", - сказав Дроздов.

Нагадаємо, сьогодні пізно вночі ІЛ-76 з евакуйованими українцями нарешті повернувся до Києва. Всього з Непалу український літак евакуював 99 осіб. Евакуація обійшлася державі у понад 7 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що 30 квітня для евакуації українців вилетів літак Іл-76 Міноборони. Він зробив тимчасову посадку в Делі, де також з'ясувалося, що літак потребує ремонту. Деталі для ремонту передавали з України.

 

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони пояснили, чому в Непал відправили саме Іл-76». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі