середа, 09 липня 2008 12:24

У Миколаєві через спеку тричі горіло сміттєзвалище

Палаюче сміття отруює миколаївців. З початку літа міський полігон твердих побутових відходів горів тричі. Востаннє – минулого тижня. Дві доби працівники звалища приборкували потужний вогонь, потім кілька днів три бульдозери цілодобово згортали землю, щоб локалізувати горіння біогазу. За висновками фахівців, полігон самозайнявся через спеку та відсутність дощів.

Чотири п"ятих сміття – це поліетилен та різні упаковки. Вони легко горять, виділяючи токсичний дим. Задушливий сморід не вивітрюється з міського району Велика Корениха, що за кілометр від звалища.

Літня спека у розпалі, тож будь-якої миті полігон може знову зайнятися. Єдиний спосіб зупинити вогонь - засипати сміття землею. Але техніки та ґрунту не вистачає. Під час пожеж комунальникам допомагали всі міські служби. В інші дні працівники полігону залишаються наодинці з небезпекою. І чекають, коли місцева влада виконає обіцянку і купить два нових бульдозери.

Наразі міське управління екології очікує від санстанції аналізів задимленості повітря. Якщо норми будуть перевищені, оголосять надзвичайну ситуацію. На щастя, під час останньої пожежі вітер дув у протилежний від Миколаєва бік. Тож отруїлися лише водії бульдозерів, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «У Миколаєві через спеку тричі горіло сміттєзвалище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі