вівторок, 25 лютого 2014 13:37

У Межигір'ї їжі для рідкісних антилоп, молоком яких лікують онкохворих дітей, лишилося на 4 дні

У Межигір'ї їжі для рідкісних антилоп, молоком яких лікують онкохворих дітей, лишилося на 4 дні

Тваринами, що живуть у резиденції Межигір'я, опікується персонал, який працював там при президенті Януковичі. Колектив очікує на рішення влади щодо подальшої долі звіринцю. Про це Gazeta.ua розповів заступник генерального директора Київського зоопарку із зоочастини Ігор Марійчук.

"Хочу наголосити: це не зоопарк, це, скоріше, господарство, великий розплідник. Ми не плануємо забирати до себе тварин звідти, але їздимо туди і підтримуємо. Нас ніхто не призначав опікунами, там працює своя група ветеринарів. Колектив знаходиться у підвішеному стані, адже що буде далі, невідомо. Їх потрібно підтримувати, звіринець треба розвивати. На даний момент корм для тварин є, але його вистачить дні на 4", - зазначив Ігор Марійчук.

За його словами, господарство Віктора Януковича має умови, у кілька разів кращі, ніж у Київському зоопарку. Там дуже розвинена інфраструктура. Все зроблене на міжнародному рівні. Особливо вражає розплідник для собак:

"Там утримуються дуже серйозні породи: вівчарки, мастифи, алабаї тощо. Приміщення вразило розмахом. Є окреме приміщення, стіна в якому повністю у нагородах: кубки, медалі з виставок. Ці собаки — дуже цінний племенний матеріал. Зараз за ними доглядають люди, які були поруч весь цей час, які знають собак, мають спільну мову з ними. Якщо ці люди звільняться, туди не можна пускати когось з вулиці, вони не зійдуться".

На території Межигір'я також є власна свинофема. Багато пернатих: 14 видів фазанів, три види страусів, дрофи, індики, гуси, курячі гуси, лебеді, журавлі. Деякі з них — рідкісні, занесені до "Червоної книги" України.

Серед копитних тварин — муфлони, олені, дикі барани. Крім того, там живуть дійні тварини: три корови, кози, вівці, три антилопи канни, одна з яких також дійна.

"Молоко канн, козяче молоко дуже корисне для онкохворих дітей, а також — для хворих на туберкульоз. Працівники Межигір'я готові поставляти його до медичних закладів. Але для цього треба відповідне рішення: міської влади, чи хто зараз має цим опікуватися. Подальшу долю тварин та персоналу, який ними опікується, треба вирішувати якнайскоріше", - зазначив Ігор Марійчук.

Зараз ви читаєте новину «У Межигір'ї їжі для рідкісних антилоп, молоком яких лікують онкохворих дітей, лишилося на 4 дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі