середа, 07 квітня 2010 15:58

У мера Тернополя більше замів, ніж у Черновецького

У мера Тернополя більше замів, ніж у Черновецького

Губернатор Тернопілля Юрій Чижмарь, який відбув останній день на своїй посаді, наостанок дав пораду міському голові Тернополя Роману Заставному скоротити кількість своїх замів.

Губернатор аргументує свою пораду тим, що обласні центри більші від Тернополя в 4-5 разів мають меншу штатну чисельність заступників міського голови. Тернопіль же, утримуючи завелику кількість чиновників, перевитрачає кошти.

"Так, наприклад, меншою ніж у Тернопільській міській раді є кількість заступників міських голів у Луцькій, Івано-Франківській, Рівненській, Чернігівській, Чернівецькій, Полтавській та Хмельницькій міських радах", - йдеться у листі голови облдержадміністрації.

На думку Юрія Чижмаря, хорошим прикладом значного скорочення керівних посад, і, як наслідок, значної економії бюджетних коштів може слугувати зменшення числа заступників Київського міського голови, де при чисельності населення майже 3 мільйони чоловік кількість заступників було скорочено до 8 штатних одиниць. В Тернопільського мера, за штатним розписом, дев"ять заступників.

"Фінансовий стан міської господарки є складним, особливо в умовах кризи, але таким, що дозволяє нам повністю справлятися зі взятими на себе зобов"язаннями. Зокрема, ми достроково та повністю виплатили заробітну плату за березень. І на це жодним чином не вплинула кількість моїх заступників", - відповів на критику мер Тернополя.

Міський голова Тернополя Роман Заставний у відповідь на лист губернатора зазначає, що стан господарки області жодним чином не покращиться від зміни кількості заступників міського голови.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У мера Тернополя більше замів, ніж у Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі