понеділок, 17 січня 2011 17:20

У Львові маршрутники оголосили безстроковий страйк (ФОТО)
7

17 січня львівські перевізники оголосили безстроковий страйк. Близько 40 маршруток зранку не вийшли на свої маршрути.

Авто з'їхалися в районі Галицького перехрестя і вишикувалися у довгу колону.

Перевізники вимагають збільшення вартості проїзду з 1,75 грн. до 2 грн., а з березня - до 2,5 грн.

"Існуючий тариф для нас є дуже збитковим. З кожним днем росте ціна на пальне, запчастини. Щоб здати денну норму власникам, доводиться деколи самим докладати гроші з власної кишені. А ще ж буває багато непередбачуваних випадків, коли доводиться ремонтувати автобус за власний кошт. Деколи за день ми заробляємо всього 20-30 грн", - розповів Gazeta.ua водій маршруту №36А Петро.

Перевізники обіцяють страйкувати до того часу, доки міська влада не почує їх та не встановить запропонований ними тариф.

"Наразі ми відкликали малу кількість автобусів з маршрутів, щоб львів'яни не відчували дискомфорту через наш страйк, - запевнив голова асоціації автоперевізників Андрій Корчинський. - Проте із кожним днем їх кількість буде збільшуватися".

21 січня чиновники розглядатимуть це питання на засіданні виконкому.

У львівських тролейбусі та трамваї можна проїхати за 1 грн. Міська рада нещодавно розглядала питання про підвищення проїзду в маршрутках, але так його і не затвердила.

Фото: Павло Паламарчук/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Львові маршрутники оголосили безстроковий страйк (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі