вівторок, 11 січня 2011 15:42

На Рівненщині владі погрожують голодуванням і страйками

На Рівненщині владі погрожують голодуванням і страйками

На Рівненщині політичні сили та громадські організації, які входять до обласного Комітету національного порятунку звинувачують місцеву владу та Партію регіонів у політичних розправах. З вимогою припинити переслідування вони звернулися до президента Віктора Януковича та губернатора Василя Берташа.

"Звільняють з роботи депутатів, які не погодилися увійти у більшість із "регіоналами". Тиск чинять через державні адміністрації. Людей змушують писати заяви, або звільняють за статею. Через політичні мотиви зняли з посади головного лікаря Володимирецької ЦРЛ, депутата облради від УНП Георгія Лебедюка та керівника територіального центру з обслуговування людей похилого віку, дупутата Рівненської райради Віталія Корейка. Нашій однопартійці Ніні Ширитюк, яка працює заступником начальника управління праці та соціального захисту населення Здолбунівської райдержадміністрації винесли догану, - говорить Світлана Ніколіна, голова обласної організації УНП.

У заяві на ім'я президента України та голови облдержадмінстрації обласний Комітет національного порятунку вимагає припинити політичні переслідування опозиції.

"Повномасштабні репресії проти відомих в Україні політиків, зокрема Ю. Тимошенко, яку підтримало майже 46 відсотків виборців в Україні під час президентських виборів, а також колишніх членів Кабінету міністрів України – Б.Данилишина, Г.Філіпчука, Ю.Луценка, В.Іващенка, В.Куйбіди та урядовців високого рангу – І.Діденка, А.Макаренка, Т.Слюс, М.Кушнір, Т.Шепітько, є спробою залякати українське суспільство в цілому та посіяти загальний страх", - йдеться у зверненні.

Якщо владу не припинить зводити рахунки з політичними опонентами активісти Комітету національного порятунку погрожують акціями протесту.

"Йдеться не тільки про голодування та страйки. Завтра, в День українських політв'язнів ми пікетуватимемо СБУ й вимагатимемо від них припинити репресії проти патріотів. Неймовірний сором, коли в наші дні без суду й слідства заарештовують людей через пам'ятник з тоталітарного минулого. А 22 січня, в День Соборності України, окрім політичних гасел ми поставимо до влади соціальні вимоги. Народ опинився на межі зубожіння, - зазначила Світлана Ніколіна.

Заявку підписали керівники обласних організацій УНП, ВО "Батьківщина", Народної самооборони, ВО "Свобода" та обласної громадської організації "Жінки Батьківщини".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині владі погрожують голодуванням і страйками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі