вівторок, 30 червня 2020 17:38

У Латвії заборонили 7 російських телеканалів

У Латвії заборонили 7 російських телеканалів
Російських пропагандистів заборонили у Латвії. Фото: pixabay.com

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) заборонила в країні трансляцію 7 телеканалів групи RT (раніше Russia Today).

Як пише Delfi, таке рішення пояснили тим, що ці телеканали "перебувають під фактичним контролем і одноосібним наглядом" російського пропагандиста Дмитра Кисельова, який зараз під санкціями ЄС.

Мова йде про телеканали RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary, RT TV. За даними спецслужб Латвії, вони є найвпливовішими каналами, через які Росія транслює свою пропаганду в країнах Заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де СБУ? Російський телеканал розгулює Майданом Незалежності і розповідає про "одеського бойовика" Стерненка

"Отримані нами докази дуже серйозні, і ми закличемо регулятори всіх держав ЄС наслідувати наш приклад і заборонити RT на своїй території. Для таких програм немає місця ні в Латвії, ні в Євросоюзі", — підкреслив голова NEPLP Івар Аболіньш.

Росія вкладає мільйони в пропаганду на окупованих територіях України.

Зараз ви читаєте новину «У Латвії заборонили 7 російських телеканалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі